Green Light District

bestuurslid community


De Wallen en de oude binnenstad van Amsterdam kleuren groen. Het verduurzamen van dit eeuwenoude stadshart is geen eenvoudige opgave.

Green Light District ondersteunt bijvoorbeeld pandeigenaren om energie te besparen. Samen maken we daken groen, bergen er het regenwater en leggen zonnepanelen aan. En werken we aan het energiesysteem van morgen, onder andere door energie uit grachtenwater te koppelen aan duurzaam kadeherstel. Zo is Green Light District een groene voedingsbodem in de buurt, met kennis, kunde en een brede community.


Wil je historie, groene plekken en verduurzaming in de oude binnenstad van Amsterdam  verkennen, maak dan de Green Light wandeling.


De afgelopen drie jaar werd Green Light District mogelijk door de financiƫle ondersteuning van EIT Climate-KIC en de Gemeente Amsterdam, en door de creativiteit en doenersmentaliteit van onze partners De Groene Grachten, Rooftop Revolution, De Gezonde Stad, NV Zeedijk en TU Delft.


Ik ben van medio 2021 tot mei 2024 bestuurslid met community building als bijzonder aandachtspunt.

Bewoners, lokale ondernemers, bedrijven, kennisinstellingen, partners en de gemeente hebben in Green Light District de handen ineen geslagen voor een duurzame stad, te beginnen in de oude binnenstad het moeilijkste stukje van Amsterdam.


Midden in het gebied heeft Green Light District een ontmoetingshub waar we bewoners en ondernemers uit de buurt helpen om hun duurzame plannen te realiseren: van 12.000 biologische bloembollen in kademuren tot duurzame ondernemerscoalitie.

Ons motto: als verduurzamen hier kan, dan kan het overal!

versneller