Hilversum100

coördinator


Sinds maart 2017 ben ik coördinator van de Hilversum100. De Hilversum100 is een 'zwerm' van Hilversummers die werk maken van het verduurzamen van en de energietransitie in Hilversum. De Hilversum100 nodigt ondernemers en bewoners, bedrijven en organisaties mee te doen. De Hilversum100 Challenge en het vieren van de Hilversum100 Dag van de Duurzaamheid zijn alom geroemd.


Als coördinator van de Hilversum100 zet ik lijnen uit, zorg dat dingen gebeuren en verbind mensen en organisaties. Ik ben primus inter pares in het Hilversum100 team met Oscar Jansen en Sasja Schermer (gemeente Hilversum), Lucas Mol (De Groene Afslag: bedenker, creatieve geest, juryvoorzitter van de Hilversum100 Challenge), Roos de Jager en Mette te Velde (Strawberry Earth: communicatie, campagnes en producties) en Dagmar Holtman (Tekstschrijvert: Hilversum100 Bijprater). In samenwerking met Frank Visser (Green Deal Media), Jim Teunizen (Green Deal Kantoren) en Monique Morée (Koploperproject). En samen met Alice de Koning, Joost Bennekers en vijfentwintig actieve Hilversummers bouw ik aan Hilversum100 2.0: platform voor duurzame denkers en doeners.

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Hilversum100 verbindt …

De Hilversum100 organiseert ieder jaar het Hilversum 100 Event met inspirerende ontmoetingen, dialoog, ondertekenen Green Deals en de prijsuitreiking van de Hilversum100 Challenge.  


Hilversum100 daagt uit …

De Hilversum100 organiseert de Hilversum100 Challenge voor verschillende domeinen van de energietransitie. De Challenge daagt ondernemers en bewoners, bedrijven en organisaties mee te doen aan de Hilversumse energietransitie.


Hilversum100 initieert …

De Hilversum100 is beschikbaar als onafhankelijk procesbegeleider voor gemeente, bedrijven, organisaties en bewonersinitiatieven die met elkaar een green deal willen sluiten. Het Energieplatform wil samenwerken en gezamenlijk optrekken in de energietransitie gemakkelijker maken.


Hilversum100 verrijkt …

De Hilversum100 organiseert bijeenkomsten waarop ondernemers en bewoners, bedrijven en organisaties die werk maken van de energietransitie elkaar ontmoeten en kennis en ervaringen uitwisselen. Waarop zij elkaars adviseur zijn, met elkaar meedenken en samen innovatieve oplossingen bedenken.


Hilversum100 versnelt …

De Hilversum100 heeft een versnellingsspreekuur voor Hilversumse ondernemers en bewoners, bedrijven en organisaties die aan de energietransitie willen meedoen. Iedereen die een goed idee heeft om de energietransitie te versnellen kan hier terecht om zijn/haar idee om te zetten in een actieplan. De Hilversum100 wil voorkomen dat ook maar één goed Hilversums idee onbenut blijft.