innovatie-estafette

2013


Kracht in NL is op verzoek van het projectteam betrokken bij

de Innovatie-Estafette 2013. Voor de zomer heeft 2Partcipate

voor de themateams Circular Economy, Green Transport en

Smart Cities strategische sessies georganiseerd over hoe de

Energieke Samenleving en bottom-up initiatieven onderdeel

kunnen zijn van de IE2013. In opdracht van Rijkswaterstaat

organiseert 2Participate voor Kracht in NL op 12 november

op de beursvloer van de Innovatie-Estafette zes activiteiten.


Energieke bezoekers

Kracht in NL werft in haar community initiatiefnemers. Zo kunnen standhouders en bezoekers energieke bezoekers ontmoeten.


Waardecirkel

Net als in de Energieke Samenleving zelf, kan je niet zomaar de beursvlek Energieke Samenleving binnenlopen. Eerst kom je langs de Waardecirkel en geef je antwoord op de vraag Welke maatschappelijke waarde voeg jij toe? Bezoekers plaatsen zich zelf als persoon en als vertegenwoordiger van hun organisaties op de maatschappelijke waardecirkel.


Ateliers

Zes ateliermeesters gaan in gesprek met hun gasten. Ergens op de beursvloer pop-uppen zij met tien oranje krukjes. Na de lunch begint er ieder half uur een Kracht in NL Atelier:

# Energiek Gelderland

# Plug Den Haag

# Maatschappelijk aanbesteden

# Maatschappelijke AEX

# Idealenkompas

# The Living Wall Lunetten


Safari

Voor iedereen die het aandurft is er een do-it-yourself safari langs de initiatieven op de beursvloer. Met de initiatiefnemers die herkenbaar zullen zijn aan hun oranje Kracht in NL sjerp, gaan de gesprekken over de maatschappelijke waarde van hun initiatief.


Krachtdeal

Een special-krachtforce trekt op 12 november over de beursvloer. Met overtuiging en charme haalt het team bedrijven over om in de toekomst hun maatschappelijke waarde meer zichtbaar te maken. Zij sluiten hierover onderling een Krachtdeal.


Mood table

De Energieke Samenleving blijft verrassen. Deze keer met een mood table powered by Kracht in NL op de beursvloer van Green Transport. Bij een grote tafel bedekt met karton met daarop een mandje met stiften, scharen, oude tijdschriften en lijm daagt Rosa Lucassen bezoekers uit: knip en teken er op los en verbeeld je associaties met de Energieke Samenleving als je aan Green Transport denkt. Alles mag als je het maar op de mood table schrijft of plakt.Als gangmaker bij Kracht in NL en 2Participate ontwikkel en organiseer ik de ateliers, safari en mood table.Meer over de innovatie-estafette anno nu ...