JijMaaktUtrecht

festival


Op 19 en 21 november 2013 organiseert de gemeente Utrecht het JijMaaktUtrecht-festival. Jos van der Lans trapt op de dinsdagmorgen af met zijn masterclass over veranderende verhoudingen tussen gemeente en samenleving.


Stadsgesprekken

Op de dinsdagmiddag zijn er vijf stadsgesprekken. Over ROC-studenten die met maatschappelijke vraagstukken aan de slag willen, over hoe de buurtmoestuin Dit Moest voor heel Kanaleneiland kan worden, over nieuwe taal om veranderende werkelijkheden in de Civil Society te verwoorden. Om maar eens wat te noemen. In de stadsgesprekken werken alle partijen (inclusief de gemeente) samen aan een (nog) mooier Utrecht.


Powertalks

De donderdagmiddag begint met powertalks van Boukje Keijzer (mijn bucketlist voor Utrecht) en José Manshanden (de drie decentralisaties). En vervolgt met bijzondere inspiratie van verder weg: Jim Diers over de lessen voor Utrecht uit het wijkgericht werken in Seattle en omstreken.


Workshops

Daarna volgen acht workshops over bouwen van stedelijke coalities, waarderen van maatschappelijke initiatieven, samenwerken aan een duurzaam Utrecht, de kracht van communities en nog veel meer.


JMU-trofee

De middag eindigt met de uitreiking van de JMU-trofee voor het meest inspirerend Utrechts initiatief van het afgelopen jaar.Ik denk mee over het programma en ben daarna lid van het team dat het JijMaaktUtrecht-festival organiseert. Onder meer verantwoordelijk voor twee stadsgesprekken en op de donderdag voor de impressie van de dinsdagmiddag, het uitlijnen van de plenaire start, twee powertalks en twee workshops. Ik waak over de inbreng vanuit de stad (van buiten het stadhuis) in de stadsgesprekken en de workshops.Bekijk het fotoverslag voor een impressie van het festival.